ژل میکروسیلیکا

ژل میکروسیلیکا

ژل میکروسیلیکا یا سلیکافیوم

در جریان ساخت بتن با آب شیرین در محیط خارج از شرایط اقلیمی یا همان بتن های پیش ساخته، اعمال روش های حفاظت کاتدیک و موانع نفوذ یون کلر، خوردگی فولاد به عنوان مشکل اساسی پا برجا می باشد.

امروز استفاده صحیح از سوپر ژل میکروسیلیکا در بتن با دستاوردهای اساسی افزایش مقاومت، نفوذ ناپذیری و دوام سازه بتنی جایگاه مناسبی در جهان یافته و همه روزه مشاوران و مجریان بیشتری را به جمع مصرف کنندگان ژل میکروسیلیکا می افزاید.

ژل میکروسیلیکا چیست؟

ژل میکروسیلیکا ترکیبی همگن از پودر میکروسیلیکا، فوق روان کننده بتن، الیاف بتن و آب می باشد. ژل میکروسیلیکا محصول جنبی در فرآیند تولید فروسیلیس است که خود از مواد اولیه مورد نیاز در زنجیره تولید فولاد و چدن بوده و در حال حاضر در کشور تولید و بخشی از نیازهای موجود برای ژل میکروسیلیکا در سازه و صنایع را مرتفع می سازد.

میکروسیلیکا که در واقع غبار حاصل از فرآیند تولید می باشد تا اواخر دهه ۶۰ میلادی به عنوان ضایعات تلقی و در نهایت با صرف هزینه اضافی و اختلاط آن با آب و سیمان به صورت گندله از محیط کاری خارج و یا در سنگفرش های پارکها و پیاده روها بعنوان نوعی سنگ ریز مصرف می گردید.

امروزه با توجه به تحقیقات انجام گرفته، خواص فیزیکی و شیمیایی میکروسیلیکا شناسایی شده، و استفاده از ژل میکروسیلیکا در بتن تنها یک مورد مصرف آن در صنعت است. از میکروسیلیکا در صنایعی همچون تولید پودرهای پوششی، پودرهای عایقی، نساجی، لنت ترمز، لوازم آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد.

ژل میکروسیلیکا

ساختار میکروسیلیکا

پودر میکروسیلیکا حاوی ۸۵ تا ۹۵ درصد دی اکسید سیلیسم می باشد. ژل میکروسیلیکا با ساختاری غیر کریستالی و ذرات کروی شکل دارای میانگین ابعادی در حدود ۱۵/۰ میکرون و به عبارت دیگر ژل میکروسیلیکا تا اندازه ای مشابه ذرات خاکستر سیگار و تقریبا یک صد برابر کوچکتر از دانه های سیمان بوده و دارای سطح مخصوص ۲۰m2/g  و به تبع آن سطح واکنشی بسیار بالا در فرآیند هیدراتاسیون دارد.

میکروسیلیکا جایگزین بخشی از سیمان در مخلوط خشک بتن یا ملات می شود و SiO2 فعال آن در بتن سخت شده با هیدروکسید کلسیم  Ca (OH)2 آزاد محلول موجود در منافذ مویینه ساختار بتن ترکیب شده و تولید کریستالهای سیلیکات نامحلول می کند و موجب تراکم ساختار خمیر سیمان و افزایش مقاومت می گردد.

از طرفی میکروسیلیکا به خاطر میکرونی بودن ذرات آن به صورت یک فیلر همگن عمل کرده و با پر کردن خلل و فرج اطراف دانه های خمیر سیمان موجب انسداد منافذ نفوذ پذیر شده و از طرفی چسبندگی بتن به فولاد را افزایش می دهد.

میکروسیلیکا به تنهایی در بتن قابل مصرف نمی باشد زیرا سطح ویژه بالای پودر میکروسیلیکا ۲۰m2/g  موجب جذب آب بتن می گردد و موجب می شود که برای حفظ کارایی بتن نسبت آب به سیمان را به اندازه قابل توجهی افزایش داد که خود موجب کاهش مقاومت و دوام بتن می گردد.

جهت رفع مشکلات و تسهیل در استفاده از میکروسیلیکا شرکت های تولید کننده افزودنی های بتن با توجه به اینکه پودر میکروسیلیکا با آب واکنش شیمیایی نشان نمی هد و همچنین برای استفاده از پودر میکروسیلیکا وجود یک روان کننده یا فوق روان کننده الزامی می باشد.

به همین دلیل محصول جدیدی را به نام ژل میکروسیلیکا تولید و ارائه کرده اند، که ژل میکروسیلیکا جایگزین استفاده از پودر میکروسیلیکا و فوق روان کننده ها در کنار یکدیگر شده است.

استفاده از ژل میکروسیلیکا علاوه بر افزایش مقاومت مکانیکی و شیمیایی بتن، کارایی بتن را هم صرف نظر از روان کننده موجود در آن افزایش می دهد.

مزایای استفاده از ژل میکروسیلیکا

  • افزایش کارآیی و قوام بتن
  • افزایش مقاومت های شیمیایی و مکانیکی
  • کاهش نفوذ پذیری
  • جابجایی، نگهداری و مصرف آسان
  • حفظ سلامتی کارگران و حفاظت از محیط زیست

همچنین با توجه به گسترده گی استفاده از کاربرد ژل میکروسیلیکا در صنعت ساختمان و پروژه های مختلف سازه ای این محصول در انواع مختلف با کلیه روان کننده ها، آب بند کننده ها و فوق روان کننده ها قابل تولید می باشد.

ژل میکروسیلیکا

برای تهیه ژل میکروسیلیکا می توانید با شرکت بتن شیمی سازه تماس و از مشاوره رایگان با کادر مجرب آن برای ساخت سازه های بتنی خود بهره ببرید.

0 پاسخ

ارسال یک پاسخ

می خواهید در گفتگو ها شرکت کنید؟
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *