روان کننده بتن نوعی افزودنی است که تاثیرات گستردهای روی خواص مکانیکی بتن دارد. مهمترین کاربرد روانکننده بتن، تغییر در مدت زمان گیرش بتن است. به طور کلی روان کنندهها به دو دستهی زودگیر و دیرگیر تقسیم میشوند. روان کنندههای زودگیر مدت زمان گیرش بتن را کاهش میدهد، در مقابل روان کنندههای دیرگیر باعث افزایش زمان گیرش بتن میشوند. در ادامه اطلاعات بیشتری در رابطه با روان کنندههای بتن ارائه خواهیم کرد.
روانکننده بتن یک نوع ماده افزودنی است که با هدف بهبود کارایی بتن به آن افزوده میشود. افزودن روان کننده به بتن باعث افزایش کشش سطحی آب و بهبود قابلیت پخش سیمان میگردد. در نتیجه این کار سبب افزایش خاصیت پمپاژ و روانی بتن میشود. از آنجا که معمولاً افزودن بتن به محل مدنظر تزریق با پمپاژ اتفاق میافتد، این موضوع بسیار مهم است. از طرف دیگر روان کننده با کاهش آب مصرفی در تولید بتن، باعث بیشتر شدن استحکام بتن میگردد. در بازار انواع متنوعی از روان کننده وجود دارد که انتخاب هر یک با توجه به الزامات پروژه انجام خواهد شد.
با توجه به تفاوت در پایه و اساس روان کنندهها، کاربرد این محصولات بسیار گسترده است. مهمترین موارد استفاده از روان کننده عبارتند از:
نحوه به کارگیری روان کننده به نوع روان کننده بستگی دارد. در روش مستقیم، روان کننده پودری با سیمان، روان کننده مایع با آب مخلوط شده، سپس به بتن اضافه میشود. اما در روش غیر مستقیم، نحوه افزودن روان کننده ها متفاوت میباشد. برای مثال یک روان کننده پودری پس از افزودن ۸۰ درصد آب به سیمان به اضافه میشود. معمولاً اطلاعات دقیقی از چگونگی مصرف روان کنندهها روی بسته بندی محصولات وجود دارد.
میزان مصرف روانکننده بتن به نوع روان کننده و شرایط کلی پروژه بستگی دارد. در جدول زیر میزان مصرف روان کنندههای بتن را مشاهده میکنید؛
میزان مصرف روان کننده بتن | |
روان کننده شیمیایی | ۰٫۵ الی ۱٫۵ درصد وزن سیمان |
روان کننده معدنی | ۲ الی ۳ درصد وزن سیمان |
روان کننده ترکیبی شیمیایی و معدنی | تا ۲٫۵ درصد وزن سیمان |
به طور کلی روانکنندهها بر اساس گیرش و ترکیبات خود به دسته بندیهای مختلف طبقه بندی میشوند. در ادامه ضمن معرفی این دو دسته بندی، زیر مجموعه دسته بندیها را نیز بررسی میکنیم.
به طور کلی روان کنندهها بر اساس میزان تاثیر بر مدت زمان گیرش اولیه بتن به دو دسته تقسیم میشوند؛
انواع روان کننده بر اساس پایه و اساس ترکیبات به دسته بندیهای مختلف تقسیم میشوند. به طور کلی ۵ دسته بندی زیر بر اساس ترکیبات روانکننده بتن شکل گرفته است:
از مهمترین امتیازات روانکننده بتن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
از مهمترین معایب روانکننده بتن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
برندهایی نظیر MasterPlast 504، ۶۰۱ MasterPlast، DEZOPLAST D-130 و بتن شیمی از برترین برندهای تولید کننده روان کننده در بازار ایران به شمار میروند. برای خرید روانکننده با قیمت مناسب میتوانید از محصولات بتن شیمی استفاده بنمایید.
حین کار با روانکننده بتن حتما به نکات ایمنی توجه بنمایید:
به طور کلی هزینه خرید روانکننده بتن به عواملی نظیر برند روان کننده، نوع روان کننده، کیفیت محصول، میزان مورد نیاز و … بستگی دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با قیمت روان کنندهها کافی است با کارشناسان ما تماس بگیرید.
اگر به دنبال خرید روان کننده بتن با کیفیت و مقرون به صرفه هستید، میتوانید از محصولات بتن شیمی استفاده کنید. ما یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انواع روان کننده (زودگیر و دیرگیر) هستیم. برای دریافت مشاوره تخصصی و ثبت سفارش محصول مدنظر خود کافی است همین الان با کارشناسان ما تماس بگیرید.
آدرس: خیابان آزادی، نرسیده به میدان انقلاب، خیابان نوفلاح، کوچه بنفشه، پلاک 12، طبقه دوم
info@bcsco.ir
با عضویت در خبرنامه BCS تخفیف ها، فروش های ویژه، محصولات جدید و مقالات مرتبط را در ایمیل خود دریافت کنید. شما با یک کلیک میتوانید عضویت خود را لغو نمایید.