نحوه استفاده از ژل میکروسیلیس؛ مقدار مصرف ژل میکروسیلیس در بتن

فهرست مطالب

نحوه استفاده از ژل میکروسیلیس؛ مقدار مصرف ژل میکروسیلیس در بتن

ژل میکروسیلیس نوعی افزودنی بتن است که با کاهش نسبت آب به سیمان در ساخت بتن و عمل اوری بهتر آن باعث افزایش مقاومت بتن می‌شود. این ماده با کاهش میزان نفوذ‌پذیری املاح و مایعات به داخل بتن، از خوردگی و پاشیدگی بتن جلوگیری می‌کند. نحوه استفاده از ژل میکروسیلیس دغدغه بسیاری از افراد در صنعت ساخت و ساز است.

در این مقاله به سوالات متعددی درباره چگونگی مصرف ژل میکروسیلیس پاسخ خواهیم داد. از تجهیزات مورد نیاز برای استفاده از این ژل و مقدار مصرف ژل میکروسیلیس در بتن گرفته تا نکات ایمنی در افزودن ژل میکروسیلیس به بتن در این مطلب مورد بحث قرار خواهد گرفت. با ما همراه باشید.

تجهیزات مورد نیاز جهت استفاده از ژل میکروسیلیس

اولین گام در زمان آشنایی با نحوه استفاده از ژل میکروسیلیس در بتن آماده کردن وسایل و تجهیزات مورد نیاز است. جهت مصرف ژل میکروسیلیکا و اختلاط آن در بتن از تجهیزات مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. لیست این تجهیزات عبارتند از:

  • میکسر بتن: اختلاط ژل در بتن به صورت یکنواخت با استفاده از میکسر انجام می‌شود. میکسر می‌تواند برقی یا دیزل باشد.
  • دریل میکسر: در پروژه‌های کوچکتر استفاده از دریل میکسر جهت اختلاط بتن و ژل میکروسیلیکا به صورت یکنواخت کفایت می‌کند.
  • دستگاه ویبره بتن: در پروژه‌های بزرگ جهت تراکم بهتر بتن پس از افزودن ژل می‌توان از دستگاه ویبره هم استفاده کرد.
  • ترازوی دقیق: جهت اندازه گیری مقدار مصرف ژل میکروسیلیس در بتن و سایر مصالح همچون سیمان، شن و ماسه باید از ترازوهای دقیق صنعتی استفاده شود.
  • سطل اندازه گیری: جهت انتقال ژل میکروسیلیس به داخل میکسر می‌بایست از سطل‌های اندازه گیری استفاده کرد.
  • دستکش و لباس کار: از انجا که ژل میکروسیلیس یک ماده شیمیایی است، باید با پوشیدن دستکش و لباس کار تا جای ممکن از تماس آن با پوست اجتناب کرد.
  • آب پاش یا سیستم آب رسانی: جهت افزودن میزان مناسب آب به داخل بتن باید از یک سیستم آبرسانی قابل کنترل استفاده نمود.
  • ظرف جداگانه برای ژل میکروسیلیس: برای نگهداری از ژل میکروسیلیس و جلوگیری از خشک شدن یا آلوده شدن آن می‌بایست یک ظرف جداگانه تهیه نمود.
  • شیلنگ آب: در نهایت جهت شستشوی تجهیزات نیاز به یک شیلنگ آب خواهیم داشت. با توجه به ماهیت بتن باید بعد از اتمام پروژه به سرعت تجهیزات تمیز شوند.

نحوه استفاده از ژل میکروسیلیس

طریقه مصرف ژل میکروسیلیکا به شرح زیر است:

  1. آماده سازی اولیه: در گام اول می‌بایست شن، سیمان، ماسه و آب را به نسبت مشخص مخلوط کرد. ژل میکروسیلیس باید بعدا به ترکیب اضافه شود.
  2. اختلاط مصالح خشک: در این مرحله با هدف یکنواخت شدن مخلوط باید شن، سیمان، ماسه و آب را به اندازه کافی با همدیگر مخلوط کرد.
  3. افزودن ژل میکروسیلیس به بتن: در این مرحله ژل به ترکیب اضافه می‌شود. مقدار مصرف ژل میکروسیلیس در بتن حدود ۵ الی ۸ درصد از وزن سیمان مصرفی است، البته این درصد بسته به نیاز پروژه می‌تواند تغییر کند.
  4. افزودن آب به مخلوط جدید: پس از افزودن ژل به مخلوط جهت تولید بتنی همگن باید به میزان مناسب آب به آن اضافه کرد. در این مرحله نسبت آب به سیمان باید به صورت دقیق مشخص گردد.
  5. نحوه افزودن ژل میکروسیلیس به بتن: ژل را می‌توان در زمان ریختن بتن در بیچینگ یا پس از ساختن بتن الیافی در تراک میسکر به بتن افزود. در زمان افزودن ژل به تراک میکسر باید از اختلاط کامل آن اطمینان حاصل نمایید.
  6. مدت زمان مخلوط کردن ژل در بتن: آزمایش‌ها حاکی از ان است که مخلوط شدن مناسب ژل در تراک میکسر حدود ۳ الی ۵ دقیقه زمان می‌برد. بنابراین دستگاه میکسر را به مدت ۳ الی ۵ دقیقه روشن بگذارید.
  7. راهکار عالی: جهت اطمینان از نتایج می‌توان ژل میکروسیلیس را به صورت دو جزئی به بتن اضافه کرد. در این صورت بخشی از ژل در زمان بیچینگ و بخشی از آن ۵ دقیقه قبل از مصرف به تراک میکسر افزوده می‌شود.
  8. بررسی وضعیت بتن: پس از انجام مراحل فوق باید بتن از لحاظ شلی و سفتی مورد بررسی قرار بگیرد. در صورت وجود مشکل می‌توان با افزودن آب یا سیمان به مخلوط تراکم آن را بهبود بخشید.
  9. بتن ریزی: در این مرحله در صورت اطمینان از داشتن یک بتن همگن با درصد مناسب می‌توان فرایند بتن ریزی را آغاز نمود.
  10. عمل آوری بتن: در نهایت بتن نیاز به عمل آوری دارد. به ویژه در روزهای گرم سال باید ان را مرطوب نگه دارید تا دچار شکستگی و ترک خوردگی نشود.

مقدار مصرف ژل میکروسیلیس در بتن

یکی از چالش‌های کلیدی درباره نحوه استفاده از ژل میکروسیلیس، اطلاع از دوز مصرف این ژل در بتن است. مقدار مصرف ژل میکروسیلیس در بتن طی تحقیقات آزمایشگاهی بین ۵ الی ۱۰ درصد از وزن سیمان تعیین شده است. با این حال این عدد به شرایط پروژه، شرایط محیطی، مقاومت فشاری مورد نیاز و … بستگی دارد. افرادی که در ساخت و ساز فعالیت می‌کنند، می‌توانند با توجه به وضعیت موجود مقدار مصرف این ژل را در بتن تغییر دهند.

شرایط نگهداری از ژل میکروسیلیس

حالا که با نحوه استفاده از ژل میکروسیلیس آشنایی پیدا کردید، بد نیست چگونگی نگهداری از آن را یاد بگیرید. برای نگهداری بهتر از ژل میکروسیلیکا باید دستورالعمل‌های زیر را انجام دهید:

  • ژل میکروسیلیس تنها در ظرف اصلی خود به مدت یکسال سالم باقی می‌‎ماند.
  • در زمان استفاده از ژل باید عاری از هرگونه یخ زدگی باشد، در غیر این صورت محصول قابل بازیافت است.
  • قبل از مخلوط ژل با سیمان ابتدا عملیات یخ زدایی را انجام دهید و مخلوط را به صورت کامل هم بزنید.
  • بهترین دما برای نگهداری از ژل میکروسیلیکا بین ۱۰ الی ۳۰ درجه سانتی گراد است.
  • ژل میکروسیلیس را دور از تابش مستقیم نور یا دماهای پایین و بالا نگه دارید.

نکات ایمنی درباره نحوه استفاده از ژل میکروسیلیس

ژل میکروسیلیکا یک ماده شیمیایی محسوب می‌شود؛ بنابراین در زمان استفاده از این محصول باید نکات ایمنی را به صورت اصولی و صحیح رعایت کنید. مهمترین اصول ایمنی در استفاده از ژل میکروسیلیکا عبارت است از:

  • از لباس محافظ و دستکش برای افزودن ژل به بتن استفاده کنید.
  • از ماسک نیتریل جهت محافظت از ریه‌ها کمک بگیرید.
  • از عینک محافظ جهت مراقبت از چشمان کمک بگیرید.
  • با افزودن ژل میکروسیلیس در محیطی مناسب از تنفس بخارات ژل جلوگیری نمایید.
  • ژل میکروسیلیکا در یک محیط خشک و خنک نگهداری کنید. نگهداری این محصول جلوی نور خورشید و حرات اثرات زیان باری دارد.
  • جهت تمیزکاری اثرات ژل از آب یا صابون کمک بگیرید. استفاده از مواد شیمیایی با خاصیت اسیدی یا بازی ممنوع است.
  • جهت تمیزکاری ژل هم باید از دستکش محافظ استفاده بنمایید. همچنین بهتر است آنها را دور از محل کار یا تردد انسان بریزید.
  • در صورت ابتلا به علائمی نظیر تنگی نفس یا حساسیت سریعا به پزشک مراجعه کنید.

خرید ژل میکروسیلیکا از بتن شیمی

یکی از مهمترین نکات برای افزایش مقاومت بتن خرید ژل میکروسیلیکا با کیفیت بالا و قیمت مناسب است. بتن شیمی با سال‌ها سابقه اقدام به تولید ژل میکروسیلیس باکیفیت می‌کند. جهت ثبت سفارش این محصول می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *