گروت و روش اجرای گروت ریزی و طراحی آن

گروت ها را طوری طراحی می کنند که توان جذب نیروهای وارده و انتقال آن ها را به بخش زیر کار داشته باشند. ملات ها و گروت ها موجب تامین مقاومت های مطلوب و مطمئن و همچنین اتصال پایدار بین گروت و سازه می شوند.

گروت باید قوام یافته و سیال باشد و در حالت عادی قابلیت جاری شدن داشته باشد و در حداقل زمان به مقاومت مطلوب دست پیدا کند. گروت نباید دچار جدا شدگی آب و سنگدانه از هم شود. همچنین نباید ته نشین شده و دچار جمع شدگی شود.

در صورتی که مخلوط گروت در کارگاه ساختمانی ساخته شده و از مصالح سنگی موجود برای ساخت آن استفاده شود، دانه بندی مناسب در گروت بدست نخواهد آمد و ضمانت لازم برای تامین کیفیت مطلوب نیز وجود نخواهد داشت.

شاید به همین دلیل است که معمولا از گروت مخلوط آماده برای گروت ریزی و گروت کاری استفاده می شود. این نوع گروت های مخلوط آماده تحت شرایط کنترل شده و فرموله شده و از پیش مخلوط شده در کارخانه بسته بندی می شوند.

مخلوطهای گروت آماده جهت مصارف مختلفی چون زیر صفحه ستونها، آنکربلت ها، نصب ریل ماشین آلات، برینگ پلها، بلتها، ریلها، حایل ها و…  کاربردی دارند. این گروت ها به گونه ای طراحی شده اند که توان جذب نیروهای وارده و انتقال آنها به بخش زیر کار را داشته باشند.

برای مثال در هنگام نصب انواع ماشین آلات نیروهای وراده از آنها توسط گروت یا ملات به فنداسیون بتنی منتقل می گردند.  ملاتها و گروتها موجب حصول مقاومتهای مطلوب و مطمین و همچنین اتصال پایدار بین ملات و سازه ای که قرار است بر روی آن گروت یا ملات قرارگیرد از یک طرف و سطح زیرکار از طرف دیگر می گردند.

گروت و روش اجرای گروت ریزی و دو روش ملات ریزی در داخل حفرات در محل اتصال آنکرو

هرچند مصرف گروت یا ملاتهای نوع خشک بطور کاملا رضایت بخشی در عمل در کارهای ساختمانی بکار برده می شود ولی این روش جایگذاری همیشه روش مناسبی نیست، به همین خاطر است که در عمل تمایل به استفاده از روش ملات سیال رو به افزونی دارد.  روش ملات سیال در محلهایی که حفرات تقریباً بسته و مسدود و غیر قابل دسترسی بوده بیرون از آن، گروت کاری براحتی امکان پذیر نیست کاربرد فراوان دارد.

گروت و روش اجرای گروت ریزی و طراحی آن و ملاتهای مخلوط گروت آماده

ملاتهای گروت طراحی شده برای گروت کاری می بایست پاسخگوی کاربردها، عملکردها و نیازهای مشخصی همچون موارد زیر باشند.

مجموعه موارد ذکر شده در بالا نیازمند همگونی مخلوط، مواد چسباننده و مصالح سنگی و مواد افزودنی هستند. چنانچه مخلوط گروت در کارگاه ساختمانی ساخته شود و از مصالح سنگی موجود استفاده شود، دانه بندی مناسب بدست نخواهد آمد و ضمانت لازم نیز امکان پذیر نخواهد بود.

برای بدست آوردن درصد بهینه مواد چسباننده و افزودنی و مصالح سنگی در چنین شرایطی از نظر تکنیکی تقریبا غیر ممکن خواهد بود و از نظر اقتصادی نیز کاملا غیر اقتصادی است. به همین دلیل است که از ملات مخلوط آماده بطور ایده آل برای ملات ریزی و گروت کاری استفاده بعمل می آید.

این نوع ملاتهای مخلوط آماده تحت شرایط کنترل شده و فرموله شده و از پیش مخلوط شده در کارخانه بسته بندی می شوند. از آنجایی که خصوصیات عملکرد این مواد بطور دقیق مشخص و معلوم است، چنانچه طبق راهنمای سازنده بکار برده شوند و همچنین بطور مناسب مخلوط، تحکیم و عمل آوری شوند، نتایج مثبت و رضایت بخشی را خواهد داشت.

ملات های گروت آماده در گروت و روش اجرای گروت ریزی و طراحی آن

شرکت شیمی سازه تولید کننده و عرضه کننده گروت ها و ملات های مخلوط آماده بر پایه سیمان، رزین اپوکسی و پلیمری میباشد.

مهمترین عامل در انتخاب ملات برای یک کاربرد مشخص بستگی به شرایط و خواسته های مورد نیاز، ملات ریزی و یا گروت کاری دارد. هریک از این نوع ملات ها دارای خصوصیات عملکردی مشخص و منحصر بفردی می باشند که پاسخگوی نیازهای موجود خواهند بود.

گروت و روش اجرای گروت ریزی و طراحی آن و گروت منبسط شونده بر پایه سیمان

ملات، گروت سیمانی منبسط شونده با مقاومت اولیه و نهایی بالا و زود رس که به دمای آب و هوایی محیط و زمان مصرفی بستگی دارد.

این ملات بصورت پودر خشک بسته بندی شده، آماده مصرف می باشد و در هنگام ترکیب با آب، دارای خصوصیت و یژه انبساط حجمی دو مرحله است.

انبساط اولیه آن حاصل تصعید گازها بوده و هنگامی بوقوع می پیوندد که پودر آن با آب ترکیب می شود و به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه بطول می انجامد.

فاز دوم انبساط نیز در اثر واکنش شیمیایی گیرش ملات است که یک یا دو روز بعد از اختلاط ملات آغاز می شود.

به منظور حصول انبساط اولیه بهینه بایستی ملات را پس از اختلاط با آب سریعا مورد استفاده قرارداد. گروت مخلوط آماده از نوع گروت ضد سولفات بوده و دارای سیمان پرتلند ضد سولفات بر طبق ASTM C 150 نوع V و پودر میکروسیلیکا می باشد.

این ملات مخصوص دمای بالای c °۴۰ – c °۱۰ بوده و چنانچه ملات ریزی در زیر دمای یاد شده صورت گیرد و نرخ کسب مقاومت کند تر خواهد شد.

گروت و روش اجرای گروت ریزی و گروت سیمانی اصلاح شده با مواد پلیمری

این ملات سیمانی اصلاح شده با مواد پلیمری دو جزء دارد.

زمان ملات ریزی دو جزء B و A با هم مخلوط شوند کافی می باشد. این ملات دارای خصوصیات به شرح زیر می باشد:

گروت اپوکسی دوجزیی و یا سه جزیی شکل پذیر و بدون حلال دارای ۳ جزء می باشد.

زمان ملات ریزی گروت اپوکسی فقط همین سه قسمت یا جزء با یکدیگر مخلوط شوند کافی می باشد.

گروت و روش اجرای گروت ریزی و طراحی آن

خصوصیات گروت اپوکسی در گروت و روش اجرای گروت ریزی و طراحی آن

موارد مورد مصرف گروت اپوکسی در گروت و روش اجرای گروت ریزی و طراحی آن

کاربرد گروت اپوکسی در گروت و روش اجرای گروت ریزی

موفقیت در انتقال نیروهای وارده توسط مواد پیوند دهنده به املده سازی درست و اصولی زیر کار بستگی دارد.

خصوصیات زیرکار سیمانی در گروت و روش اجرای گروت ریزی

زیر کارهای فلزی در گروت و روش اجرای گروت ریزی

عوامل و روشهای آماده سازی سطوح زیرکار در گروت و روش اجرای گروت ریزی

آماده سازی سطوح قدیمی در گروت و روش اجرای گروت ریزی

نکته مهم در آماده سازی سطوح

گروت و روش اجرای گروت ریزی و طراحی آن در شیمی سازه به صورت تخصصی و کادر مجرب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *